olvasoterem

Könyvtárbemutatás

Az Evangélikus Országos Gyűjtemény munkatársai – előzetes bejelentés után – történeti ismertetéssel és a különböző állományrészek bemutatásával állnak az érdeklődők rendelkezésére.

 

Fedezze fel Magyarország legnagyobb evangélikus történeti gyűjteményét!

 

Látogasson el az Üllői útra Szentkirályi utca sarkán található frissen megújult evangélikus székházba az Evangélikus Gyűjtemény | Evangélikus Országos Könyvtárba.

 

 

A könyvtár  része a Podmaniczky-Degenfeld Könyvtár, amely  mintegy 28.000 kötetes lenyűgöző főúri gyűjteményt őriz. A könyvtár egyéni és csoportos ingyenes vezetett túrákat szervez péntekenként, ahol a látogatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy megismerhessék ezt az egyedülálló történelmi, irodalmi, tudományos muzeális gyűjteményt. A túrák de. 10 és 11 órakor kezdődnek. Kirándulásonként maximum 20 fő vezetésére van lehetőség, ezért előzetes bejelentkezés szükséges. Bejelentkezni mindenképpen írásos formában az alábbi elérhetőségeken  lehet a csoport létszámának és a kapcsolattartó elérhetőségének megjelölésével, érkezés előtt legalább 1 héttel. Különösen indokolt esetben  egyeztetés mellett  ettől eltérő időpontban is fogadunk csoportokat.

 

Bejelentkezés, időpontfoglalás:

E-mail: eogylatogatas [at] lutheran.hu

Telefon: +36 1 486 3555 vagy +36 20 770 0028

A bejelentés akkor érvényes, ha visszajelzést küldünk, amely tartalmazza a pontos időpontot és a fogadott létszámot.

A könyvtár az időpont-változtatás jogát fenntartja!

 

Választható programok:

 

 

Időtartam

Választható programok

Tartalom

Általános körbevezetés 

kb. 35 perc

Podmaniczky-Degenfeld Könyvtár

A könyvtár történetének, tereinek és állományának bemutatása. Rövid ismertetés a gyűjteményekről, szolgáltatásokról, feladatainkról.

Nagy túra csoportoknak

kb. 1 óra

Evangélikus Országos Könyvtár,  Podmaniczky-Degenfeld Könyvtár, Evangélikus Országos Levéltár, a Üllői úti székház és a józsefvárosi evangélikus templom megtekintése.

A Podmaniczky-Degenfeld Könyvtár és az evangélikus levéltár történeti tereinek bemutatása mellett az épülettel, valamint a józsefvárosi evangélikus templommal is megismerkedhetnek a látogatók.

Szakmai előadás, bemutató

megbeszélés szerint

megbeszélés szerint

A bemutató tartalmát az egyeztetett egyedi igények szerint állítjuk össze.

Iskolai csoportok fogadása

előzetes egyeztetéssel

megbeszélés szerint

Életkornak megfelelő tartalommal.

tematikus szeminárium hallgatói csoportoknak

 

előzetes egyeztetéssel

együttműködési megállapodás keretében

Fontos feladatunknak tartjuk, hogy az egyetemi hallgatókat, fiatal kutatókat megismertessük gyűjteményünkkel.  Amennyiben egyetemi oktatók és hallgatóik egy-egy szeminárium keretében ellátogatnak hozzánk, szívesen bemutatjuk nekik könyvtárunkat és szolgáltatásainkat. A gyakorlati tudnivalók mellett a hallgatói csoport szakjához kapcsolódó könyvtári forrásokat is ismertetjük.