olvasoterem

AZ EVANGÉLIKUS ORSZÁGOS KÖNYVTÁR MÁJUS 10-TŐL ÚJRA FOGAD OLVASÓKAT!

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy 2021. május 10-én az Evangélikus Országos Könyvtár megnyitja kapuit az olvasók előtt, az érvényes járványügyi intézkedések fenntartása mellett. A látogatás előzetes regisztrációt követően lehetséges a konyvtar [at] lutheran.hu email címen. A belépéshez védettségi igazolvány és személyazonosító okmány szükséges. A védettségi igazolvány meglétét ellenőriznünk kell. Tájékoztatjuk, hogy a védettségi igazolvány személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes. Az ellenőrzés az igazolványok felmutatásával a portán történik, adatrögzítésre nem kerül sor.

Az épület teljes területén kötelező az emberek közötti legalább 1,5 méteres védőtávolság tartása, illetve az orrot és szájat teljes egészében takaró egészségügyi maszk viselése. Megérkezéskor kötelező a kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő használata, valamint a részvétel a testhőmérséklet-mérésen.

A járványügyi szabályok értelmében a megfelelő fizikai távolság betartása érdekében 1 főben korlátozzuk a könyvtárban egyszerre tartózkodó olvasóink számát. 

Május 10-től az alábbi nyitvatartás szerint várjuk Önöket:


Kedd-csütörtök: 9:00–16:00