olvasoterem

A gyűjteményi tereink megújulása 2014-2018

A Magyarországi Evangélikus Egyház Üllői út 24. alatti, műemlékké nyilvánított székházának teljes körű felújítása és korszerűsítése 2015 januárjában kezdődött el, és 2017 őszére fejeződött be.

A könyvtár és a levéltár számára otthont adó székház épületének teljes felújítása miatt az állományok nagyobb része nem kerülhetett vissza az Üllői úti épületbe, egyelőre külső raktárakban kerültek elhelyezésre.

Az Üllői úti épület teljes felújításának befejezése és a visszaköltözés, illetve a megújult könyvtári és levéltári területeken a könyvtár és levéltár új, közös olvasótermének, valamint a munkaszobák berendezéseinek megterveztetése, beépítése, az infrastruktúra kialakítása illetve a védett állományok bútorainak restaurálása és visszahelyezése, valamint az épület belső tereinek beépítési munkái párhuzamosan zajlottak.

Az evangélikus egyház történetéhez szervesen kapcsolódó, történeti gyűjteményi terek helyreállítása és megújulása, az olvasóbarát környezet és a megfelelő munkakörülmények kialakítása nagyrészt lezajlott 2017-ben. A munkákról készült képes beszámolók segítségével követhető a megújulás.